חלה לשבת, גם באמצע שבוע

חלה, נחשבת לסוג הלחם המוצלח ביותר. הריח של החלה הטריה מצליח כל פעם לפתות אותנו ולגרום לנו לרוץ למטבח ולחטוף איזו חתיחת חלה. אז איך עושים חלה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה? המשיכו לקרוא וגלו.

כל השבוע אנחנו עובדים ורצים אחרי הזמן. סןף השבוע הגיע ואפשר להרגע, איתו מגיעה גם חלת השבת המוסיפה לאווירה הרגועה ותורמת לתחושה של יום שונה במהלך השבוע.
אחד היתרונות הגדולים שיש בחלה הוא זלא משנה מתי נרצה לאכול אותה היא תמיד תתאים. בין אם מדובר בחלה לארוחת ערב, חלה לארוחת בוקר או אפילו נשנוש ליד ארוחת הצהריים. יתרון נוסף הוא שחלה מתאימה כמעט עם כל ממרח או תוספת. חלה עם גבינה, חלה עם שוקולד ואפילו חלה בלי כלום. אין צורך בהכנות מיותרות או מתכון חלה סודי החלה טעימה איך שהיא.

מה אפשר לעשות עם חלה?

בזכות העובדה שחלה טעימה כמעט עם כל דבר ניתן לעשות אותה המון דברים טעימים. להלן מספר אפשרויות מומלצות שאפשר לעשות עם חלה:

  1. קרוטונים מחלה – אחד הדברים הטעימים שניתן לעשות עם חלה הוא קרוטונים. חתכו את החלה למרובעים קטנים, חממו בטוסטר אובן מעט, עד שפירורי החלה הופכים צהובים מעט ופוררו הכל על סלט. טעם בלתי נשכח מובטח!
  2. טוסט שוקולד – למרות שלא הרבה יודעים. טוסט מחלה תוספת שוקולד זה אחד הדברים הכי טעימים. הרכות של החלה בשילוב השוקולד המתוק מצליחים ליצור טעם משובח ביותר שפשוט גורם להמשיך ולהמשיך לאכול.
  3. לחם שום – שלם שום הוא מאכל טעים במיוחד שמרבית האנשים אוהבים. אם אתם מכנים בבית לחם שום ורוצים שדרוג נסו להכין אותו מחלה. השום מתחמם ונוזל לתוך החלה ויוצר לחם שום שאין שני לו.

דיברנו מספיק, הגיע הזמן לעבוד. הנה מתכון מעולה וקל להכנה של חלה המתאימה לכל יומות השבוע:

מתכון חלה לשבת עם בצל

המתכון מתאים ל- 2 חלות בגודל סטנדרטי.

חומרים:

1 חבילה של ק"ג קמח לבן.
1. חבילה של שמרים טרייים שמרית.
150 גרם של סוכר לבן.
חצי כוס של שמן קנולה אמיתי.
2 ביצים גדולות בגודל L.
2 כפיות שטוחות של מלח.
2 כוסות של מים פושרים בטמפרטורת החדר.
1. ביצה טרופה
פרג לפיזור
בצל חתוך דק

תהליך ההכנה של החלה:

  1. ניקח קערה ונפזר בה קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן, בצל וביצים. נלוש הכל בבלנדר במהירות בינונית ונוסיף כל פעם קצת מים. נלוש את הבצק עד שנגיע לבצק אחיד, גמיש ולא דביק.
  2. ניקח כלי עמוק, נכניס את הבצק לתוכו ונכסה במגבת. יש להשאיר את הבצק לתפיחה עד שהוא מכפיל את הכמות שלו.
  3. נחלק את הבצק ל- 2 כדורים ונתחיל ליצור רצועות בצורה של צמות. נניח הכל בתבניות אפייה לפי הצורה הרצוייה. חשוב שהבצק ישב על נייר אפיה ולא ישירות על תבנית האפייה.
  4. ניתן לבצק לתפוח מעד בתבניות האפייה למשך כ- 10 דקות.
  5. נמרח על כל אחת מהחלות שלנו ביצה טרופה, מפזרים פרג ובצל ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהחלות מקבלות צבע זהוב.

בתיאבון!

כתוב/כתבי תגובה